Säsongen 2021

Varmt tack till alla samverkanspartners, medlemmar, besökare, och andra med intresse för Stråsjös vandringskapell och örtagård. Det är så berikande för oss som arbetar med verksamheten att läsa de fina, uppskattande kommentarerna i vår gästbok. Säsongen 2021 är nu avslutad som vanligt avslutade vi med ett kulturevenemang. I år i kapellet med Sten Bunnes sång och gitarrspel. På altarbordet stod en liten kruka med växter från örtagården.  Utanför fönstret var det regntungt men med de tända stearinljusen, Stens värmande ord och sånger så fick vi som var där en härlig och kraftgivande stund tillsammans. En besökare frågade efter Tingshusteaterns, Hildegards projekt. Projektet är för tillfället vilande men det finns ett skrivet manus till en större föreställning om Hildegard av Bingen.
Örtagårdens projekt har nu den 15 september, avslutats. Målet är uppfyllt och bredvid Stråsjö kapell på ”Kapellsvalen” är det en örtagård anlagd. Buskar, läkeväxter, örter etc. har planerats. Grindar, sittbänkar och en redskapsbod har tillverkats. En sammanställning om verksamhetens historik ”En resa i dåtid, nutid och i framtid. En vandring i tankar, idéer, engagemang och i samverkan” och en örtbroschyr har gjorts under projekttiden. På vår hemsida finns information om örtagårdens växter mer detaljerad information kommer. Följ gärna det!
Varmt välkomna åter i maj för då börjar nästa års säsong.
Styrelsen.